За порушення кордону України зростають штрафи

За порушення кордону України зростають штрафи

Верховна Рада ухвалила законопроект, яким передбачається підвищення штрафів за незаконний перетин кордону України.

Основні положення пояснив у Facebook помічник глави ДПСУ Олег Слободян.

Зокрема, за його словами, цей закон вносить низку кардинальних змін у сфері провадження у справах про адміністративні правопорушення, протидію яким віднесено до компетенції Державної прикордонної служби України.

Важливі зміни:

Збільшення санкції за вчинення адмінправопорушень на державному кордоні та лінії розмежування із окупованими територіями. При цьому за незаконний перетин чи спробу перетину кордону встановлено додаткове стягнення у виді конфіскації знарядь і засобів вчинення правопорушення, таких як гідрокостюми, човни тощо.

Зокрема, спроба перейти кордон поза пунктом пропуску чи за підробленими документами коштуватиме від 3400 до 8500 грн (наразі – від 1700 до 3400 грн).

Повторне порушення протягом року або групою осіб – від 8500 до 13 600 грн.

Підвищення штрафів за порушення правил реєстрації та перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства – з 510-850 грн до 1700-5100 грн.

ДПСУ надано право розглядати справи щодо порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Удосконалено норми щодо заборони в’їзду в Україну іноземцям та особам без громадянства, які незаконно перебували на тимчасово окупованій території та в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також підвищено строки заборони в’їзду, залежно від визначених законом обставин, пишуть fakty.ictv.ua.

Поділитись