За підсумками соцопитування у Південній Кореї лідирує кандидат у президенти від опозиції

За підсумками соцопитування у Південній Кореї лідирує кандидат у президенти від опозиції

Кандидат у президенти Республіки Корея від найбільшої опозиційної партії Громадянська сила Юн Сок Йоль випереджає за рівнем популярності свого конкурента від правлячої Демократичної партії “Тобуро” Лі Чже Мена на 5,3%.

Про це свідчать опубліковані в понеділок результати опитування, проведеного в період із 2 по 4 лютого соціологічним бюро Realmeter серед 1,5 тис. повнолітніх мешканців країни.

За його даними, на підтримку Юн Сок Еля висловилися 43,4% респондентів – на 3,2% більше, ніж за результатами попереднього дослідження. Рівень підтримки Лі Чже Мена становив 38,1%, що на 0,4% менше, ніж попереднього тижня. На третьому місці – кандидат від Народної партії Ан Чхоль Су, якого підтримали 7,5% респондентів.

Роботу чинного президента країни Мун Чже Іна негативно оцінюють 54,4% учасників опитування, а позитивно – 42,2%. Це дуже непоганий результат, оскільки рейтинг багатьох попередніх лідерів країни в останній рік їхнього президентства нерідко падав нижче 10%, зазначають південнокорейські політологи.

Опитування також показало, що рівень підтримки Демократичної партії “Тобуро” склав 37,6%, а партії Громадянська сила – 39,4%. Похибка при обробці даних становить 2,5% за рівня достовірності 95%.

У понеділок Центральна виборча комісія (ЦВК) Республіки Корея повідомила, що реєстрація кандидатів на президентських виборах пройде 13 та 14 лютого, після чого стартує 22-денна агітаційна кампанія. Вибори заплановані на 9 березня.

Поділитись