З боку Білорусі може бути відкрито другий фронт

З боку Білорусі може бути відкрито другий фронт

З боку Білорусі може бути відкрито другий фронт.

Про це заявляє народний депутат Євген Шевченко, який до війни літав до Мінська на переговори з Лукашенком.

«Не хочу нагнітати обстановку. Але, не виключаю відкриття російсько-білоруського другого фронту. І справа не в Януковичі. Разом з Путіним до Мінська приїхали всі. Просто все. Новий міністр їхньої оборони і сам Лавров. Це погано. Дуже погано!» – пише Шевченко.

Нагадаємо, чутки про можливий вступ Білорусі у війну ходять уже давно (ще з початку війни), хоча досі вони ніколи не підтверджувалися. Лукашенко ці чутки заперечував.

Зараз вступ у війну Білорусі може стати значно більшою проблемою для України, ніж на початку війни, через те, що ЗСУ зараз поступаються за чисельністю російської армії, мають обмежені резерви і відкриття нового фронту ці проблеми дуже серйозно посилить.

Щоправда, немає поки що ознак того, що Білорусь готує ударне угруповання для наступу на Україну. Про великі мобілізаційні заходи в РБ зараз нічого невідомо. Але якщо вони почнуться, це стане першим реальним сигналом щодо можливості вступу Білорусі у війну.

Втім, в Україні поширена думка, що курсування чуток про вступ Мінська до війни – це інформаційна спецоперація Кремля з метою змусити ЗСУ тримати велике угруповання військ біля білоруського кордону.

Поділитись