У Конгресі США винесуть питання щодо імпічменту президента Байдена

У Конгресі США винесуть питання щодо імпічменту президента Байдена

Думаю, що у республіканців достатньо голосів для того, щоб проголосувати за початок офіційного розслідування щодо імпічменту президента Байдена.

Про це заявив спікер Палати представників Конгресу Майк Джонсон.

Джонсон вважає, що проголосувати за дане рішення — «це обов’язок Республіканської партії». Він додав, що це «зміцнить їхню юридичну позицію в суді», оскільки Білий дім нібито заважає розслідуванню іноземного бізнесу родини Байденів.

Джонсон, котрий входив у команду захисту Дональда Трампа, якому свого часу також хотіли оголосити імпічмент, заявив, що справи експрезидента-республіканця та нинішнього очільника Білого дому відрізняються. Він стверджує, що «демократи використовували цей інструмент з нахабними політичними цілями», а справа щодо Байдена — це «зовсім інше».

«Це безпідставна, політично вмотивована спроба очорнити президента Байдена брехнею, і це відображає те, як хаотична Республіканська партія Палати представників зосереджена на неправильних пріоритетах в той час, коли вони повинні працювати над реальними проблемами, які насправді хвилюють і американців, і президента», — прокоментував слова Джонсона речник офісу адвокатів Білого дому Ян Семс.

Поділитись