Тайвань повідомив про наближення до острова 16 літаків та чотирьох кораблів КНР

Тайвань повідомив про наближення до острова 16 літаків та чотирьох кораблів КНР

У середу військові Тайваню повідомили про наближення до острова 16 літальних апаратів і чотирьох кораблів Народно-визвольної армії Китаю (НОАК). Про це йдеться у повідомленні Міноборони острівної держави у Twitter.

Як випливає з даних оборонного відомства Тайваню, 11 повітряних суден заходили до південно-західної частини розпізнавальної зони ППО острова. Це були винищувачі J-10, стратегічний бомбардувальник H-6 та літаки радіолокаційної розвідки Y-8. Тайвань у відповідь задіяв повітряний патруль, військові поширили радіопопередження та розгорнули зенітні ракетні комплекси.

Автори Telegram-каналу China army зазначили, що Пекін направив авіацію і кораблі як «легкий натяк тайванському президентові Цай Інвень, що не варто відвідувати Америку».

Глава острівної держави 29 березня вирушила до Нью-Йорка, де збирається зустрітися зі спікером Палати представників США Кевіном Маккарті, головою спеціального комітету Палати представників США з Китаю Майком Галлахером і виступить на заході 30 березня, організованому вашингтонським інститутом Хадсона.

Поділитись