Румунія та Словаччина схиляються до підтримки України у питанні аграрного експорту

Румунія та Словаччина схиляються до підтримки України у питанні аграрного експорту

Уряд працює з румунською та словацькою сторонами, які попри тиск ще не прийняли рішення щодо заборони імпорту української агропродукції та схиляються до підтримки України.

Про це  розповів Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Ми працюємо з урядом Румунії й урядом Словаччини. Є тиск на них, але станом на сьогодні вони не прийняли своїх рішень і схиляються підтримати нас. Робота ця ведеться в щогодинному режимі всією нашою командою: і Президентом, і мною, Ольга Стефанішина, міністри – всі ми реально працюємо в ці дні. Ми до цього готувалися, і зараз – вирішальний момент», – сказав Шмигаль.

Шмигаль, підсумовуючи, висловив сподівання, що ця коаліція з пʼяти країн не буде приймати індивідуальних рішень щодо обмеження українського експорту.

«Ми ніколи не мали наміру нашкодити жодному фермерові Європейському Союзі, у Польщі або в іншій сусідній країні. У нас чинна Угода про асоціацію, норми якої ми відповідально виконуємо», – пояснив Шмигаль.

«За його словами, якщо уряд буде бачити, що Україна заливає якісь із ринків наших країн-сусідів аграрною продукцією і це відбувається неконтрольовано та порушує права або баланс аграрних ринків сусідів, буде готовність до негайних переговорів і кроків зі свого боку щодо врегулювання», – зазначає Укрінформ.

Поділитись