Чехія надала Україні 45 тонн гуманітарної допомоги для енергосектору

Чехія надала Україні 45 тонн гуманітарної допомоги для енергосектору

З Чехії в Україну вже надійшло 12 вантажів гуманітарної допомоги загальною вагою близько 45 тонн, у складі якої, зокрема, трансформатори струму, трансформатори напруги, легкові автомобілі, а також інше обладнання і устаткування.

Про це повідомляє Міністерство енергитики України.

Заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков провів зустріч з урядовою делегацією Чеської Республіки у складі Надзвичайного і Повноважного посла Чеської Республіки в Україні Радека Матули, урядового уповноваженого з питань відбудови України МЗС Чеської Республіки Томаша Копечного та радника з Національної безпеки Офісу Уряду Чеської Республіки Томаша Пояра.

«Ярослав Демченков поінформував представників чеської сторони про поточний стан в українській енергетиці, а також хід ремонтних і відновлювальних робіт, які ведуться у межах підготовки до наступного опалювального сезону», – зазначається у повідомлені.

Особливу увагу на зустрічі сторони приділили питанням поглиблення співпраці в галузі відновлюваної та атомної енергетики. Чеська сторона підтвердила зацікавленість у реалізації проєктів, пов’язаних з відновленням і розвитком українського енергосектору, зокрема у галузі вітрової і сонячної енергетики. Обговорювалися питання підготовки відповідного меморандуму між країнами, який стане сигналом для бізнесу і приватного капіталу для участі у відповідних спільних проєктах. 

Окрім того, обговорили перспективи співпраці в атомній галузі і взаємодію на міжнародному рівні задля забезпечення ядерної і радіаційної безпеки.

Поділитись