Welt: США та Ізраїль «ніколи не дозволять Ірану отримати ядерну зброю»

Welt: США та Ізраїль «ніколи не дозволять Ірану отримати ядерну зброю»

У спільній заяві з Ізраїлем президент США Джо Байден застерігає керівництво в Тегерані.

І підкреслює: «Єдине, що було б гірше нинішнього Ірану, це Іран з ядерною зброєю», – пише видання.

Під час першого візиту президента США Джо Байдена на Близький Схід США та Ізраїль хочуть застерегти Іран від ескалації напруженості в регіоні. Байден і новий прем’єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід підпишуть спільну заяву в четвер, заявив високопоставлений чиновник США в кулуарах візиту Байдена. Це «знову підтвердить непорушні зв’язки між нашими країнами». Частиною декларації було зобов’язання “ніколи не дозволити Ірану отримати ядерну зброю”.

У заяві також зазначається, що “будуть вжиті заходи проти дестабілізуючої діяльності Ірану”, зокрема щодо загрози Ізраїлю. Відносини безпеки між Сполученими Штатами та Ізраїлем продовжуватимуть розширюватися. Байден і прем’єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід хочуть виступити перед пресою в четвер вдень. Після свого прибуття в середу Байден пообіцяв «непохитну» підтримку Ізраїлю США.

Байден дав зрозуміти, що не хоче виключати Корпус вартових іранської революції (КВІР) зі списку терористів на переговорах з Іраном щодо повернення до ядерної угоди. В інтерв’ю ізраїльському телеканалу N12, коли його запитали, чи він все ще відчуває прихильність зберегти КВІР у списку, навіть якщо це означатиме припинення ядерної угоди, Байден відповів: «Так».

Поділитись