Вже третя країна підписала з Україною «транспортний безвіз»

Вже третя країна підписала з Україною «транспортний безвіз»

Підписано протокол між урядами України та Білорусі, яким передбачається звільнення від дозвільної системи автомобільних перевезень вантажів та пасажирів в нерегулярному сполученні. Про це йдеться у повідомленні Міністерства інфраструктури України.

«Білорусь стала третьою країною, з якою підписано повну лібералізацію вантажних перевезень. До цього в травні 2016 р. такий документ було підписано зі Швейцарією, а в червні 2019 р. — з Великою Британією», — йдеться у повідомленні.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що підписання цього документу — важливий крок для галузі, адже відсутність бар’єру у вигляді дозволів надає нові можливості не тільки для автомобільних перевезень, а й для розвитку товарообігу між країнами. Перевізники не залежатимуть від кількості дозволів, не витрачатимуть час на їх оформлення. Це також зменшить фінансове навантаження для перевізників.

«Ми зробили головний крок, необхідний для лібералізації автомобільних перевезень між Україною та Республікою Білорусь. Впевнений, що Верховна Рада не буде зволікати з ратифікацією цієї угоди. Ще 2 роки тому, двосторонні дозволи Республіки Білорусь були в надзвичайному дефіциті, а підписання протоколу нівелює будь-які ризики створення дефіциту дозволів на цьому напрямку в майбутньому», — заявив міністр.

Поділитись