Вучич повідомив про безуспішність переговорів щодо Косово

Вучич повідомив про безуспішність переговорів щодо Косово

Президент Сербії Олександр Вучич після переговорів з представниками ЄС та США заявив, що поки не вдалося досягти компромісу щодо відмови Приштини з 1 вересня пускати до Косова із сербськими особистими документами та автомобільними номерами.


Спецпредставник ЄС з діалогу Белграда та Пріштіни Мирослав Лайчак та представник США на Західних Балканах Габріель Ескобар у четвер у другій половині дня розпочали переговори з Вучичем за зачиненими дверима, потім продовжили їх після паузи та відбули вночі без заяв.

“П’ятнадцять хвилин після опівночі ми проводили наших гостей Лайчака, (посла США Крістофера) Хілла, Ескобара, (главу делегації ЄС у Сербії Еммануеля) Жофрі і продовжимо розмови, і вірю, що в наступні дні зможемо хоча б у невеликій частині досягти компромісного рішення , оскільки ясно, що про номери і деякі великі питання такого рішення не можемо досягти”, – написав Вучич в одній із соцмереж.

“І те, на що сподіваюся, зовсім не обов’язково буде, потрібно ще багато праці, у наступні дні наполегливо працюватимемо, щоб забезпечити і зберегти мир і майбутнє сербів у Косово та Метохії”, – наголосив Вучич.

Президент Сербії у середу висловив стурбованість повідомленнями про тренування косовської поліції щодо дій на барикадах та про зміцнення блокпостів на півночі краю.

Поділитись