ВСУ вперше завдали ударів із застосуванням ракет APKWS II

ВСУ вперше завдали ударів із застосуванням ракет APKWS II

Україна вперше помічена за застосуванням протирадіолокаційних ракет APKWS II.

Ракети APKWS II були масово застосовані українськими військовими. Як виявилось, це озброєння вже поставлене в Україну, хоча очікувалося, що воно прибуде сюди лише в середині вересня. За даними українських джерел, новітні ракетні системи вже застосовуються, що, зокрема, підтверджується і відповідними відеокадрами.

Як стало відомо, системи APKWS II встановлюються на транспортні засоби, і після наближення останніх до точки пуску проводиться наведення ракет на ціль за допомогою лазерної цілевказівки. Примітно, що останнє використовують турецькі розвідувально-ударні безпілотники Bayraktar TB2, про що свідчать кадри, зняті безпілотником.

На представлених відеокадрах можна побачити, як безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 здійснює підсвічування цілі для ударів лазером, а вже за кілька секунд наноситься високоточний удар. Примітним є той факт, що відразу після пуску ракети транспортний засіб, на якому розташована пускова установка, успішно відходить, що не дозволяє вести успішну контрбатарейну боротьбу.

Скільки всього на Україну було доставлено ракет APKWS II не уточнюється, проте, може йтися кілька сотень боєприпасів.

Поділитись