ВПС США випробують гіперзвуковий літак Quarterhorse

ВПС США випробують гіперзвуковий літак Quarterhorse

Військово-повітряні сили (ВПС) США укладуть контракт на 60 мільйонів доларів з компанією Hermeus, що передбачає створення льотного демонстратора багаторазового гіперзвукового літака Quarterhorse, повідомляє Breaking Defense.

Відзначається, що даний літак призначений для випробувань турбінного двигуна з комбінованим циклом, що розробляється на базі турбореактивного двигуна General Electric J85. «До кінця кампанії льотних випробувань Quarterhorse стане найшвидшим багаторазовим літаком в світі», – запевняє Hermeus.

Breaking Defense пише, що Quarterhorse буде літати зі швидкістю, в п’ять разів перевищує швидкість звуку, в результаті чого «подорож з Нью-Йорка в Париж займе всього 90 хвилин в порівнянні з приблизно сім’ю з половиною годинами, які потрібні сьогодні».

The Drive зазначає, що технології, які розробляються в Quarterhorse, можуть знайти застосування в створенні високошвидкісних адміністративних літаків і «інших додатках».

У липні видання повідомило, що ВПС США вдруге провалили льотні випробування прототипу гіперзвукової ракети AGM-183A Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW).

Поділитись