Волкер назвав умову повернення до формату G8 за участю Росії

Волкер назвав умову повернення до формату G8 за участю Росії

Повернення до формату “великої вісімки” (G8) можливий після відходу Росії з Криму, заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер.

“У 2014-му році Росію виключили з G8 через анексію Криму. Я б хотів побачити, як все це повертається назад. Хотів би бачити, як Росія йде з Криму, і це б створило прекрасні можливості для відновлення співпраці”, – заявив Волкер в інтерв’ю українському телеканалу “Прямий”.

До цього держсекретар Майк Помпео в інтерв’ю американським телеканалам заявив, що адміністрація США займеться відновленням формату G8 за участю Росії, як того хоче президент Дональд Трамп.

Раніше Дональд Трамп пообіцяв запросити президента Росії Володимира Путіна на зустріч G7 в 2020 році, яка пройде в США. На думку американського лідера, обговорювати багато міжнародні питання має сенс разом з Росією.

Пізніше президент Франції Еммануель Макрон на прес-конференції за підсумками саміту G7 в Біарріце заявив, що лідери країн-учасниць “великої сімки” в ході зустрічі не змогли досягти консенсусу з питання запрошення Росії. Канцлер ФРН Ангела Меркель зв’язала питання про відновлення формату G8 з прогресом в українському врегулюванні.

Фото: U.S. Embassy in Ukraine.

Поділитись