Внаслідок повеней у Румунії загинуло четверо людей

Внаслідок повеней у Румунії загинуло четверо людей

На сході Румунії загинуло щонайменше чотири людини після того, як проливні дощі спричинили повені.

Про це повідомила служба реагування на надзвичайні ситуації країни, передає Reuters

Також відомо, що рівень води в річках піднявся в кількох інших країнах Центральної та Східної Європи після сильних дощів. Найближчими днями синоптики прогнозують продовження дощів, внаслідок чого влада Чехії, Польщі, Словаччини, Угорщини, південної Німеччини та частини Австрії змушена перебувати у стані готовності до надзвичайних ситуацій. 

У Reuters додали, що в деяких містах вздовж чесько-польського кордону влада провела евакуацію, адже річки піднялися вище рівня тривоги, а в столиці Чехії, Празі, яка постраждала від катастрофічних повеней у 2002 році, звели протипаводкові бар’єри.

Водночас в управлінні з надзвичайних ситуацій Румунії зазначили, що в країні від повеней постраждали 19 сіл у восьми повітах. Також румунський прем’єр-міністр Марчел Чолаку поїхав до постраждалого повіту Галац, де знайшли чотирьох загиблих людей. 

Також на кадрах, які показали місцеві телеканали, можна побачити вулиці, які затоплені каламутною водою, мулом та сміттям, а рятувальники виводили жителів у безпечне місце. В агентстві з управління водними ресурсами Міністерства охорони навколишнього середовища Румунії повідомили, що менш ніж за 24 години в цьому районі випало понад 150 літрів опадів на квадратний метр. 

Поділитись