Влада Техасу оголосила мораторій на відключення електроенергії

Влада Техасу оголосила мораторій на відключення електроенергії

Влада американського штату Техас, яке постраждало від енергетичного локауту, на час заборонили відключати електрику боржникам, а також призупинили розсилку рахунків «за світло».

За даними місцевих ЗМІ, екстремальні погодні умови в регіоні викликали «захмарний» зростання цін у деяких операторів.
Один з жителів Далласа 20 лютого розповів, що отримав від своєї компанії рахунок на сім тисяч доларів.

Техаська комісія за комунальні послуги провела екстрену зустріч, щоб оголосити мораторій на відключення споживачів через несплату. Вони також заборонять постачальникам електроенергії посилати рахунки в цей період, – заявив губернатор Техасу Грег Ебботт. Його слова наводить телеканал CBSDFW.

В результаті негоди в Техасі відбулися масові відключення електрики і води, з’явилися перебої з продуктами, зросли ціни на бензин. Загинули десятки жителів штату, більше 4 мільйонів залишилися без електроенергії.

Холоди в штаті привели до того, що жителі за тиждень спалили річний бюджет на електроенергію. Оптова ціна за мегават злетіла з $ 50 доларів до $ 9 тис. У Техасі немає центрального опалення, і будинки, побудовані з гіпсокартону, найчастіше обігріваються тільки кондиціонерами. Відзначається, що найбільше платять ті техасці, у кого не фіксований, а плаваючий тариф на електроенергію. Їм приходять рахунки на тисячі доларів.

Не кращі справи у тих, хто намагається обігрітися газом, – в штаті дефіцит і цього палива, а на заправках великі черги за бензином. Багато палять меблі і обідають при свічках. Президент США Байден направив до Техасу їжу, воду, 60 генераторів і ковдри, а також санкціонував введення НС в декількох штатах.

Поділитись