Влада Сінгапуру оголосила, що більше не оплачуватиме лікування нещепленим громадянам

Влада Сінгапуру оголосила, що більше не оплачуватиме лікування нещепленим громадянам

Влада Сінгапуру оголосила, що більше не оплачуватиме лікування нещепленим від коронавірусу громадянам.

Тим, хто не пройшов вакцинацію, доведеться витрачати власні кошти на відновлення хвороби вже з 8 грудня. Виняток зроблено лише тим, хто може прищеплюватися за медичними показаннями, і навіть дітей молодше 12 років.

У керівництві Сінгапуру не приховують, що цим хочуть простимулювати вакцинацію серед тих, хто відмовився її проходити. Це випливає, зокрема, зі слів голови МОЗ міста-держави, який назвав відмову оплачувати лікування жителям, які не зробили щеплення, «важливим сигналом» для них. Місцева газета The Straits Times зазначає, що невакциновані люди похилого віку займають дві третини палат інтенсивної терапії в країні. Також на них припадає найбільше смертей від коронавірусу.

Тим часом, за даними місцевого МОЗ, обидві дози однієї з трьох схвалених у країні вакцин отримали вже 85% населення – при тому, що щеплять від ковіда, починаючи з 12 років.

На даний момент добовий приріст хворих на коронавірус у Сінгапурі становить близько 2,5 тисяч осіб, при цьому смертність за день не перевищує 20 осіб.

Поділитись