Влада Нової Зеландії оголосила максимальний рівень загрози нацбезпеці і здоров’ю

Влада Нової Зеландії оголосила максимальний рівень загрози нацбезпеці і здоров’ю

Влада Нової Зеландії пішла на крайні заходи і оголосили максимальної рівень загрози національній безпеці і здоров’ю.

Причиною став єдиний випадок COVID-19. Один хворий – і всім локдаун.

Глава уряду Нової Зеландії Джасінда Ардерн в ході брифінгу оголосила про введення нових санітарних заходів на території всієї країни. Жорсткий карантин ввели з 17 серпня. Діяти він буде три доби.

Це стосується всіх регіонів, крім великого міста Окленд і острова Коромандел. Там обмежувальні заходи триватимуть протягом семи днів.

Кабінет міністрів вирішив, що оголошення четвертого, максимального, рівня загрози дозволить звести до мінімуму будь-які контакти між людьми. Крім того, у медиків з’явиться час, щоб зібрати дані і провести великомасштабне тестування, пояснила Ардерн.

На території Нової Зеландії скасували всі громадські заходи, закрили всі відомства і установи, а також підприємства і фірми. Школи і вузи перевели на дистанційне навчання. Жителям країни наказано дотримуватися режиму самоізоляції, а за крайньої необхідності бути поза домом дотримуватися соціальну дистанцію в два метри. Носіння медичних масок носить рекомендаційний характер.

Примітно, що причиною таких заходів став всього лише один факт захворювання COVID-19. Один хворий – і всім локдаун. Все сталося через 58-річного чоловіка, який живе на півночі Окленда. Як розповів головний санітарний лікар Нової Зеландії Ешлі Блумфілд, пацієнт ізольований. Співробітники МОЗ перевіряють всіх, хто з інфікованим взаємодіяв в останні дні.

У Новій Зеландії проживають 4,8 мільйона чоловік. За весь час пандемії в цій країні було зареєстровано трохи менше трьох тисяч випадків коронавірусу. 26 осіб померли. На даний момент в країні 43 пацієнта з COVID-19, але всі вони лікуються вдома. У лікарнях інфікованих немає.

Поділитись