Влада М’янми знайшла оригінальний спосіб поповнити бюджет країни

Влада М’янми знайшла оригінальний спосіб поповнити бюджет країни

М’янма, яка розташована в Азії, зазнає серйозних економічних труднощів: ця країна, поряд з Афганістаном і Венесуелою, входить до чорного списку Міжнародного Валютного Фонду.

Валютні активи М’янми заморожені у США, країні припинили надавати допомогу міжнародні організації.

Причиною цього став держпереворот, здійснений військовими у 2021 році. Вони розпустили цивільний уряд та заарештували президента країни.

ВВП М’янми впав минулого року на 18%, курс національної валюти – на 34%, різко скоротилися податкові збори, які надходять до бюджету.

І щоб хоч якось виправити ситуацію, влада країни вирішила організувати та провести лотерею, всі доходи від якої надійдуть до скарбниці. Планується, що вона пройде в онлайн-режимі вже навесні.

Лотерея не стала винаходом військових, раніше аналогічну акцію зі збирання грошей провели їхні противники – представники тіньового уряду національної єдності М’янми.

Вже понад рік на території М’янми діє режим надзвичайного стану. Він був запроваджений одразу після перевороту, керівники якого пояснили повалення цивільного уряду масовими фальсифікаціями, які, на їхню думку, зафіксували на загальних парламентських виборах, що відбулися у М’янмі у листопаді 2020 року.

Поділитись