Влада Кіпру має намір виселити 3 тисячі українських біженців з готелів

Влада Кіпру має намір виселити 3 тисячі українських біженців з готелів

Влада Кіпру має намір виселити 3 тисячі українських біженців з готелів, в яких вони проживають, напередодні літнього туристичного сезону, повідомляє AlphaNews.

За даними порталу, чиновники пред’явили відповідний «ультиматум» вимушеним переселенцям, які перебувають у 21 готелі по всій країні. Вони мають виїхати до 31 травня. Готелі, які продовжуватимуть приймати біженців з України після цього терміну, будуть визначені за результатами тендеру Міністерства туризму Кіпру.

Видання зазначає, що влада республіки ініціювала план з підбору роботи для працездатних переселенців із колишньої радянської республіки. При цьому українці можуть звернутися по субсидію на оренду житла.

Наразі на Кіпрі зафіксовано співвідношення 1,1 українця зі статусом тимчасового захисту на 1000 мешканців, друге місце за цим показником зафіксовано у Чехії (0,9 на 1000 мешканців).

За інформацією Управління верховного комісара ООН у справах біженців від 31 січня, з 24 лютого 2022 року до європейських країн переїхало понад 8 мільйонів українських біженців, з них понад 4,8 мільйона осіб зареєструвалися в рамках національних програм надання допомоги.

Поділитись