Віце-адмірал Блежан заявив, що місія ЄС підготує понад 16 тисяч українських військових

Віце-адмірал Блежан заявив, що місія ЄС підготує понад 16 тисяч українських військових

Командувач тренувальної місією Євросоюзу віце-адмірал Ерве Блежан заявив, що понад 16 тисяч українських військових буде підготовлено з урахуванням квітня у рамках спеціальної програми ЄС.

Про це він повідомив під час виступу на форумі з безпеки в Центрі стратегічних та міжнародних досліджень. Як розповів Блежан, він командує всіма військовими місіями ЄС, зокрема новою місією військової підтримки України, започаткованою 15 листопада минулого року.

«З урахуванням цього місяця ми маємо підготувати вже понад 16 тис. українських солдатів», – сказав він і зазначив, що це робиться у повній координації з партнерами ЄС.

Командувач місією ЄС також заявив про необхідність скорочення постачання озброєнь Україні, при цьому він зазначив, що союзники Києва мають враховувати його інтереси, а не лише зі своїх планів щодо заміни власного озброєння.

Говорячи про перспективи завершення конфлікту, Блежан наголосив, що ЄС слід переконатися, що в ньому не здобула перемогу Росія. Напередодні у Пентагоні заявляли, що США незабаром почнуть навчати українських військових застосуванню у бою танків Abrams.

Поділитись