Вишинський заявив про повернення в Україну

Вишинський заявив про повернення в Україну

Головний редактор «РІА Новини Україна» Кирило Вишинський, який 7 вересня прибув до Москви в рамках російсько-українського обміну ув’язненими, найближчим часом знову відправиться до Києва.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу “Росія 24”. “Я повернусь і буду брати участь в судових засіданнях. Хочу довести свою невинність”, – сказав журналіст. За його словами, наступне засідання у його справі призначено на 16 вересня, проте точна дата його візиту на Україну буде визначена після консультації з адвокатами і секретаріатом суду. Також Вишинський заявив, що продовжить займатися журналістикою.

Вишинського відпустили з українського СІЗО під особисте зобов’язання в кінці серпня. Журналіст знаходився під вартою з травня 2018 року по звинуваченню в державній зраді. За версією слідства, в 2014 році журналіст в Криму агітував за приєднання півострова до Росії, а потім нібито надавав інформаційну підтримку так званій ДНР. За свою діяльність, як вважали українські спецслужби, Вишинський таємно отримував гроші з Росії. Сам журналіст неодноразово заперечував свою провину. У 2015 році Вишинський отримав російський паспорт, але не став відмовлятися від громадянства України.

Фото РИА Новости.

Поділитись