Винищувач МіГ-29 зазнав аварії під час навчального польоту, пілот загинув

Винищувач МіГ-29 зазнав аварії під час навчального польоту, пілот загинув

Винищувач МіГ-29 зазнав аварії під час навчального польоту на території полігону Ашулук в Астраханській області РФ.

Про це повідомили в прес-службі Південного військового округу РФ.

Літак впав у безлюдному місці під час виконання планового польоту. В результаті катастрофи пілот МіГ-29 загинув. Відзначається, що політ виконувався без боєкомплекту.

Інші подробиці події на даний момент невідомі. До місця падіння направлено комісію Головного командування Повітряно-космічних Сил, яка повинна буде встановити причину, по якій літак розбився.

Причиною аварії могли стати метеоумови.

Заслужений військовий льотчик Росії Володимир Попов серед можливих причин катастрофи винищувача вказав на непрості метеоумови, які могли виникнути через близькість гір Дагестану і Каспійського моря. Зокрема, він не виключив потрапляння літака в грозову хмарність.

«Може бути зіткнення з перешкодою, штучною або природною, яке при зниженні не помітили», – припустив він. Крім того, до краху могли привести втрата контролю висоти в ході виконання маневрів, відволікання льотчика від приладового польоту, а також можлива відмова техніки, вважає Попов.

Льотчик звернув увагу на те, що МіГ-29СМТ нескладний в польоті, однак у нього досить важкі «вищі пілотажі». Тому управляти таким літаком повинен тільки професіонал, додав він.

Крах МіГ-29 стало другою авіакатастрофою за два дні.

За день до катастрофи винищувача під час тренувального польоту в Підмосков’ї розбився Іл-112В. Командиром екіпажу дослідного зразка новітнього російського військово-транспортного літака був льотчик-випробувач, Герой Росії Микола Куімов. Крім нього на борту літака знаходилися льотчик-випробувач Дмитро Комаров і бортінженер-випробувач Микола Хлудеев. У літака загорівся правий двигун, після чого він «нахилив на правий борт, почав втрачати швидкість, перекинувся і впав».

Поділитись