Викрито схему розмитнення автівок на одному з постів Одеської митнці

Викрито схему розмитнення автівок на одному з постів Одеської митнці

Прокуратурою Одеської області спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників управління СБУ в Одеській області, викрито схему отримання хабарів за розмитнення автівок на одному з постів Одеської митниці. Повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди керівникові митного посту, виконувачу обов’язків начальника сектору митного оформлення та брокеру (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).

“За даними слідства, керівник митного посту разом зі своїми спільниками налагодив схему одержання хабарів від громадян за безперешкодне оформлення в режимі «імпорт» автомобілів з іноземною реєстрацією. Службовці вимагали від 100 до 400 дол США за одиницю за швидке оформлення автомобілів, ввезених з Європи, а також нестворення штучних перешкод під час оформлення”, – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Одеської області.

Під час передачі чергового хабара правоохоронці затримали виконувачку обов’язків начальника сектору митного оформлення на робочому місці.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись