Військова техніка Азербайджану рухається у бік Вірменії

Військова техніка Азербайджану рухається у бік Вірменії

Азербайджан почав стягувати на кордон із Вірменією сотні одиниць військової техніки.

Ситуація на кордоні Вірменії та Азербайджану загрожує вийти з-під контролю на тлі перестрілки в Арцасі, що відбулася напередодні. За даними ресурсу “Armenian Military Portal”, ЗС Азербайджану почали масово стягувати на кордон з Вірменією та невизнаною республікою Арцах сотні одиниць військової техніки, що фіксується по всій території Азербайджану.

На даний момент ситуація на кордоні Вірменії та Азербайджану є порівняно стабільною, проте розгортання азербайджанською армією кількох десятків тисяч військовослужбовців, броньованої техніки та артилерії, зафіксованих на відеокадрах, свідчить про те, що в Баку готові до серйозної ескалації ситуації.

На відеокадрах, які опинилися опублікованими у соціальних мережах, можна побачити, як у бік вірменського кордону висуваються сотні армійських вантажівок, легка броньована техніка, армійські тягачі, артилерія та танки.

На думку фахівців, не йдеться про спробу Азербайджану якось посилити свій кордон, оскільки сили, що перекидаються в регіон, вказують на підготовку до атаки, тим більше що раніше Азербайджан озвучував свої плани щодо жорсткої відповіді на будь-яку провокацію на підконтрольній території. У той же час, жодних офіційних заяв щодо цього з боку Єревана і Баку поки що немає, а на відеокадрах дуже складно достовірно визначити дату їх зйомки.

На даний момент залишається невідомим той факт, чи беруть російські миротворчі сили участь у стабілізації обстановки на кордоні Вірменії та Азербайджану, проте ситуація може призвести до дуже серйозного збройного конфлікту.

Поділитись