Видобуток “Газпрому” досягла максимуму за 13 років

Видобуток “Газпрому” досягла максимуму за 13 років

У вересні 2021 року «Газпром» добув 40,8 мільярда кубометрів газу, що на 12% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Цей показник є максимальним з 2008 року, коли він перевищив 42 мільярди кубічних метрів, інформувало агентство «Інтерфакс».

Згідно з даними видання, за дев’ять місяців видобуток газу компанією злетіла на 17% – до 378 мільярдів кубометрів. В абсолютних величинах вона виросла по відношенню до рівня минулого року на 55 мільярдів кубічних метрів.

Таким чином, підрахували у виданні, «Газпром» за станом на 1 жовтня забезпечив зростання видобутку газу, обіцяний за весь 2021 рік.

«Видобуток газу в Росії зростає завдяки посткризового відновлення ринків, необхідність заповнення великої витрати запасів зі сховищ за минулу затяжну зиму, а також завдяки збільшенню видобутку на нових родовищах для нових ринків (Чаяндінське родовище в Якутії, звідки газ йде в Китай)», – йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, в поточному році «Газпром» поставив до Туреччини 20,3 мільярда кубометрів газу, тоді як в минулому році за аналогічний період було поставлено всього 8 мільярдів кубічних метрів.

Поділитись