Відносини з Росією досягли найнижчої точки на думку в США

Відносини з Росією досягли найнижчої точки на думку в США

У США заявили про нижчій точці у відносинах з Росією з часів закінчення холодної війни.

Таку думку висловив кандидат на пост заступника міністра оборони США з політичних справ Колін Кол. Він розповів про взаємини Вашингтона і Москви в письмових відповідях на питання законодавців до слухань в комітеті у справах збройних сил Сенату Конгресу США, присвяченим розгляду його кандидатури.

«Відносини між Сполученими Штатами і Росією, ймовірно, досягли найнижчої точки з часів закінчення холодної війни», – написав він, додавши, що якщо Росія не змінить своєї поведінки у відповідності з поглядами Вашингтона, ці відносини «продовжуватимуть погіршуватися».

К підкреслив, що інтереси Москви і Вашингтона можуть перетинатися в декількох основних сферах. До них він відніс забезпечення стратегічної стабільності і зниження до мінімуму ризику «ненавмисної ескалації у всіх сферах», яка може привести до військових дій з використанням неядерних та ядерних озброєнь.

Раніше США і Великобританія зібралися ввести санкції проти Росії в рамках так званого акту Магнітського “за застосування хімічної зброї». Вашингтон і Лондон обговорюють введення нових заходів проти Москви, під які можуть потрапити в тому числі «російські олігархи». Також уточнюється, що адміністрація президента США Джо Байдена може піти на «екстремальні кроки» і ввести санкції проти російського держборгу.

Поділитись