Відносини Росії з Чехією опинилися під загрозою

Відносини Росії з Чехією опинилися під загрозою

Ситуація з Олексієм Навальним негативно відбивається на підготовці консультацій між Чехією і Росією, які сторони мають намір провести відповідно до Договору про добросусідство, дружбу і співробітництво від 1993 року.

Про це заявив празькому виданню Denik N чеський міністр закордонних справ Томаш Петржічек.

“Не дивлячись на те, що консультації є предметом двосторонніх відносин і ситуацію, що стосується пана Навального [Чехія] буде вирішувати в рамках Євросоюзу, йдеться про настільки серйозною новини, що вона загрожує готуються консультацій”, – зазначив він.

На підготовку консультацій, метою яких є розморозити чесько-російські відносини, негативно відбилася і ситуація в Білорусі. У зв’язку з відбуваються там подіями їх початок, за словами міністра, було відкладено.
Чеський уряд півтора місяці тому призначив уповноваженим на консультаціях з РФ керівника міжнародного департаменту адміністрації президента республіки Рудольфа Йіндрака. Російську делегацію повинен очолити перший зам міністра закордонних справ Володимир Титов.

Чехія, як заявив 10 липня Петржічек, зацікавлена ​​в обговоренні на консультаціях максимально можливої ​​кількості тем, що становлять інтерес для Москви і Праги. Пропонується торкнутися не тільки окремі проблеми у взаєминах, такі як суперечка про пам’ятник Маршалу Радянського Союзу Івану Конєву, який був демонтований 3 квітня поточного року муніципальною владою району Прага-6. Чеська сторона, за його словами, прагне досягти врегулювання відносин з РФ в політичній площині.

Поділитись