Verdens Gang: росіян затримали в норвезькому аеропорту за зйомку військових об’єктів

Verdens Gang: росіян затримали в норвезькому аеропорту за зйомку військових об’єктів

У Норвегії затримано росіянина, який знімав військову техніку ЗС Норвегії.

За даними норвезької поліції, громадяни помітили поблизу норвезького аеропорту в Кіркенес дивного громадянина, який здійснював зйомку території аеродрому. Після прибуття на місце співробітників поліції було затримано громадянина Російської Федерації, у якого було виявлено фототехніку, а після проведення попереднього розслідування було встановлено, що росіянин здійснюючи зйомку військових об’єктів і гелікоптерів ЗС Норвегії.

«За даними поліції, обвинуваченого 51-річного чоловіка спіймали з великою кількістю фотообладнання, включаючи дрон і кілька карт пам’яті. Його звинувачують у тому, що він керував дроном у Норвегії, і його просять затримати на чотири тижні. Районний суд Норд-Тромс і Сенья наголошує, що є підстави побоюватися, що обвинувачений уникне судового переслідування, і існує безпосередня небезпека того, що він знищить докази у справі. Знімати та фотографувати в аеропортах не заборонено навіть росіянам, але літати на дронах біля аеропортів без дозволу заборонено. Відколи вибухнув конфлікт в Україні, росіянам заборонили літати на безпілотниках у Норвегії.

Поліція повідомляє, що на одній із фотографій зображено одного з вертольотів Bell норвезьких збройних сил. Це стара модель вертольота, яка використовується в Норвегії з 80-х років», – повідомляє норвезька газета Verdens Gang.

Фахівці вважають, що в Норвегії цілком можуть засудити громадянина Росії за шпигунство, особливо з огляду на поточні холодні відносини між Російською Федерацією та країнами Заходу.

Поділитись