Важко, але ініціатива у нас – Зеленський прокоментував контрнаступ України

Важко, але ініціатива у нас – Зеленський прокоментував контрнаступ України

Президент України заявив, що український контрнаступ «кожен день йде вперед», назважаючи на певні труднощі та дещо повільний темп.

Про це пише Delfi.

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю програмі «60 хвилин» на американському телеканалі CBS перед своєю поїздкою до США, де він планує провести переговори з американським керівництвом та виступити на сесії Генеральної Асамблеї ООН.

У відповідь на запитання журналістів про хід українського контрнаступу Зеленський сказав: «Важка ситуація буду абсолютно відвертою з вами. Ініціатива у нас – це плюс. Це дуже важливо. Зупинили наступ російського окупанта та перейшли у наступ. І незважаючи на це, рух не дуже швидкий. Але важливо, що кожен день ми йдемо вперед».

Журналіст поцікавився у Зеленського, чи погіршення погоди заважатиме діям української армії. Він заявив, що погана погода не повинна зупиняти ЗСУ.

«[Потрібно] скільки можна деокупувати територію, йти вперед, — сказав Зеленський. — Навіть якщо це менше, ніж півмілі, або 100 метрів, треба це робити. Не давати спокою Путіну. Не давати спокою ворогу».

У виданні зазначають, що український контрнаступ у південних районах країни почався на початку літа, проте з того часу ЗСУ змогли домогтися лише незначного поступу. Водночас до серпня українські військові, як кажуть військові експерти, зуміли подолати мінні поля та прорвати добре укріплену лінію оборони російських окупанів.

Поділитись