Ватажок самопроголошеної ДНР Пушилін заявив, що закон про кордон республіки відповідає Мінським угодам

Ватажок самопроголошеної ДНР Пушилін заявив, що закон про кордон республіки відповідає Мінським угодам

Закон про державний кордон так званої Донецької народної республіки логічний, він відповідає мінським угодами. Про це заявив ватажок самопроголошеної ДНР Денис Пушилін.

“Я все-таки попросив б не шукати ніяких таємних смислів. Їх, я запевняю вас, немає. Це просто планомірна законотворча діяльність. Так виходить, що до цього моменту питання кордону було врегульовано указом глави, і в принципі його вистачало на тому етапі. Тому для того, щоб було все врегульовано на рівні підзаконних актів, потрібен був закон. Закон, я б не сказав, що він такий новий або говорить про щось новому”, – сказав він в ефірі російського телебачення.

Він також пояснив, чому закон не суперечить мінським угодами. “І що стосується безпосередньо нинішньої ситуації, чому це не суперечить “Мінську”, в даному законі лінія зіткнення вказана, тому що, на жаль, конфлікт ще не закінчено. Тому закон абсолютно логічний, зрозумілий, і він потрібен нам для нашого внутрішнього користування”.

29 листопада парламент самопроголошеної Донецької народної республіки формально встановив державний кордон по лінії адміністративного кордону Донецької області України станом на початок 2014 року.

Поділитись