Ватажки самопроголошених республік на Донбасі пригрозили провокаціями щодо України

Ватажки самопроголошених республік на Донбасі пригрозили провокаціями щодо України

Так звана Луганська народна республіка буде змушена вжити рішучих заходів і відсунути лінію зіткнення, якщо українська сторона не припинить провокаційні обстріли мирних жителів і найважливіших об’єктів інфраструктури.

Про це заявив ватажок ЛНР Леонід Пасічник.

“Хочу звернутися до президента України Володимиру Зеленському з настійним проханням вжити заходів до припинення нічим не спровокованих обстрілів нашої території, надавши при цьому відповідні гарантії безпеки для проведення ремонтних робіт на критично важливих об’єктах цивільної інфраструктури. У разі продовження подібних дій з боку Збройних сил України, ви, Володимире Олександровичу, чи не залишите нам іншого вибору, окрім як прийняти ефективні і рішучі заходи до того, щоб відсунути лінію зіткнення від зазначеної лінії електропередачі. Аналогічним чином ми будемо змушені надходити при продовженні обстрілів мирного населення та інших критично важливих об’єктів життєзабезпечення “, – цитує його заяву інформаційне агентство сепаратистів.

Глава ЛНР віддав вказівки про приведення в бойову готовність підрозділів Народної міліції республіки. Пасічник зазначив, що регулярні обстріли мирного населення і об’єктів інфраструктури є цілеспрямованою провокацією українських підрозділів.

“Це цілеспрямована провокація і акція зі зрозумілою всім метою – знищити критично важливі об’єкти інфраструктури нашої республіки, необхідні для життєзабезпечення нашого населення. І в цій акції Україна вже досягла певних результатів, викликавши серйозні перебої з електропостачанням і водопостачанням Луганська, які загрожують нам гуманітарною катастрофою”, – йдеться в заяві.

Щоб уникнути ескалації конфлікту глава ЛНР закликав Росію, Німеччину, Францію і представників ОБСЄ вплинути на Україну для забезпечення реального перемир’я.
Учасники контактної групи з осені 2014 року понад 20 разів заявляли про досягнення угод щодо дотримання режиму тиші в Донбасі. На паризькому саміті “нормандської четвірки” 9 грудня лідери Росії, Німеччини, України та Франції заявили про необхідність встановлення повноцінного перемир’я до кінця 2019 року.

Поділитись