Вашингтон підтримає Brexit без угоди з ЄС

Вашингтон підтримає Brexit без угоди з ЄС

Вашингтон готовий підтримати рішення Лондона вийти з Євросоюзу без угоди з Брюсселем, заявив радник президента США з безпеки Джон Болтон.

Болтон, який знаходиться з візитом у Великобританії, заявив, що «якщо таким буде рішення британського уряду, то ми з натхненням підтримали б його», – передає Deutsche Welle. «Ми хочемо бути корисними в питанні Brexit», – додав він.

Болтон в ході зустрічі з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном обговорив можливість укладення торговельної угоди між двома країнами після Brexit.

«Я думаю, тут ми бачимо, наскільки важливо і терміново зробити так багато, як ми можемо, щоб домовитися якомога швидше», – заявив радник американського лідера.

За його словами, Лондон і Вашингтон можуть домовитися про торгові операції в окремих секторах економіки, а більш складні питання вирішити пізніше. Болтон і Джонсон також обговорили питання щодо Ірану, протести в Гонконзі і перспективи розвитку мереж 5G. Відзначається, що Джон Болтон став першим високопоставленим американським чиновником, який відвідав Великобританію після призначення прем’єром країни Джонсона.

Фото Ройтерс.

Поділитись