В Японії може бути оголошено режим надзвичайної ситуації в Токіо і ще трьох префектурах

В Японії може бути оголошено режим надзвичайної ситуації в Токіо і ще трьох префектурах

Режим надзвичайного стану в японській столиці Токіо і префектурах західній частині країни Осаці, Кіото і Хіого може бути оголошений в п’ятницю прем’єр-міністром Японії Есіхіде Суга.

Про це 23 квітня, повідомляє Kyodo. Уточнюється, що причиною введення цього заходу є намір стримати сплеск поширення інфекції в рамках майбутніх свят Золотого тижня.

Згідно з очікуваннями, з 24 квітня по 11 травня на перерахованих територіях будуть діяти жорсткі заходи, в тому числі вимоги про тимчасове закриття алкогольних закладів і великих комерційних об’єктів: торговельних центрів, універмагів, за винятком торговельних точок для збуту предметів першої необхідності. За планом уряду, громадянам буде заборонено відвідувати заходи великих масштабів, а кількість автобусів у вихідні та святкові дні скоротиться.

Золотий тиждень в Японії вважається одним з найбільш завантажених періодів року за частиною подорожей. Ситуація ускладнюється за рахунок сильної заповнювання лікарень: так, в Осаці на даний момент ліжка в госпіталі зайняті в повній мірі.

Відзначається, що надзвичайний стан, що торкнулося чверть всього населення Японії і третина економіки країни, продовжує діяти всупереч невеликому тимчасовому терміну до Олімпіади в Токіо. Крім того, Японія в порівнянні з іншими країнами значно відстала в процесі вакцинації населення: з 126 млн жителів тільки 1% отримав дозу щеплень від інфекції. На засіданні робочої групи Есіхіде Суга повинен прийняти остаточне рішення по ситуації з COVID-19.

У середу, 21 квітня, японський прем’єр-міністр Есіхіде Суга скасував заплановані візити до Індії та Філіппін, про що повідомили джерела агентства Kyodo. Як повідомляє видання, рішення про скасування візитів прем’єр-міністра ймовірно пов’язано з погіршенням ситуації з розповсюдження захворюваності коронавірусів в Японії.

Поділитись