В Україну вперше доставлено авіаційні ракети AIM-120 AMRAAM

В Україну вперше доставлено авіаційні ракети AIM-120 AMRAAM

Американські крилаті ракети AIM-120 AMRAAM прибули до України.

Після того, як США передали Україні крилаті протирадіолокаційні ракети AGM-88, а за даними, і навчальні ракети DATM-88, стало відомо про те, що в Україну вже завезені і крилаті ракети AIM-120 AMRAAM. Про застосування останніх поки що жодних офіційних відомостей немає, однак подібні ракети, залежно від своєї модифікації, можуть вражати повітряні цілі на відстані до 180 кілометрів.

Джерела повідомляють про те, що в Україну прибули перші партії ракет AIM-120 AMRAAM. Загальна кількість останніх не розкривається, однак, як стверджується, сумарна кількість останніх становить до 150 одиниць, що є однією з найбільших партій ракетного озброєння, надісланого Сполученими Штатами Америки в Україну. Відомо про те, що така велика партія ракет призначається для систем NASAMS, проте з урахуванням того, що українські винищувачі МіГ-29 перевели на використання крилатих ракет AGM-88, існує ризик для окупантів, що українські бойові літаки зможуть запускати і крилаті ракети AIM- 120 AMRAAM.

Який саме тип ракет AIM-120 AMRAAM прибув на Україну не уточнюється, однак, судячи з усього, йдеться про варіант з невеликою дальністю ураження повітряних цілей, оскільки в Україну поставили базові версії ЗРК NASAMS, які мають обмежену зону покриття.

Поділитись