В Україні живуть 35 тисяч людей, які не мають громадянства

В Україні живуть 35 тисяч людей, які не мають громадянства

В Україні проживає понад 35 тисяч осіб, які не мають громадянства. Такі дані Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, повідомив представник організації в Україні Пабло Матеу, передає “Укрінформ”.

“У всьому світі понад 10 мільйонів людей, які не мають національності, але не дуже багато людей знають про цю проблему. В Україні проживає понад 35 тисяч осіб без національності. І, на жаль, Україна має найбільші цифри в Європі по відношенню до людей, які знаходяться під ризиком безгромадянства”, – зазначив Матеу.

Однак, зазначив він, цю проблему можна подолати. Наприклад, в цьому році Киргизстан став першою країною, якій вдалося повністю вирішити проблему безгромадянства. За словами Матеу, це було зроблено зусиллями уряду, громадянського суспільства і при міжнародній підтримці.

“Тому в Україні ми підтримуємо уряд в тому, щоб запобігти безгромадянства або подолати його. Ми вітаємо реєстрацію законопроекту у Верховній Раді, який буде визначати процедуру визначення статусу людей, які можуть опинитися під ризиком безгромадянства”, – сказав він.

Поділитись