В Україні запустять Державний реєстр нафтових та газових свердловин

В Україні запустять Державний реєстр нафтових та газових свердловин

Кабінет Міністрів постановою від 21 липня 2023 року № 750 затвердив Порядок ведення Державного реєстру нафтових та газових свердловин.

Цей Реєстр стане частиною єдиної державної геоінформаційної системи користування надрами, яка наразі створюється в Україні.

«Уряд прийняв рішення, яке дозволить здійснити повний облік всіх чинних нафтових та газових свердловин в Україні. Для цього ми створюємо єдину базу цифрових даних, систематизуємо та впорядковуємо їх, відкриваємо відомості як для бізнесу, так і громадськості. Відтак держава зможе аналізувати стан мінерально-сировинної бази та запобігати незаконному видобутку вуглеводнів. Нафтогазова промисловість отримає необхідну інформацію для планування своєї діяльності та оцінки перспектив, українці – механізм контролю за використанням надр», – зазначив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Доступ до реєстру нафтових та газових свердловин буде безоплатним та здійснюватиметься через Державний геологічний вебпортал, а саме через електронний кабінет надрокористувача.

Поділитись