В Україні запропонували дозволити в’їзд журналістам з Росії

В Україні запропонували дозволити в’їзд журналістам з Росії

Глава Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко запропонував скасувати заборону на в’їзд російським журналістам хоча б на п’ять днів.

Про це він заявив в ефірі «112 Україна». Томіленко підтримав ідею дозволити кореспондентам з Росії відвідати країну. “Російські медіа дійсно говорять, що їм заборонено в’їзд в Україну. Якби було бажання, то Служба безпеки України на прохання офісу президента [України] могла б, скажімо, на п’ять днів скасувати заборону на в’їзд”, – сказав Томіленко.

Глава НСЖУ вважає, що протягом тимчасового перебування російських журналістів в Україні для них потрібно організувати поїздку на підконтрольні Києву території Донбасу. «За умови, що російські медіа взяли б на себе зобов’язання дотримуватися [професійних] стандартів, це був би такий експеримент», – пояснив він.

Під час прес-конференції за підсумками саміту в «нормандському форматі» український президент Володимир Зеленський, відповідаючи на питання російських журналістів, запросив їх приїхати в Україну, щоб особисто побачити стан справ в країні.

Раніше Володимир Путін виступив проти того, щоб Україна і українців на російському телебаченні виставляли в негативному світлі. За його словами, якщо подача інформації про Україну на російських телеканалах трактується як невигідна, то це означає, що в програмах «чогось не вистачає».

Поділитись