В Україні з 1 лютого система Національного банку BankID стане платною

В Україні з 1 лютого система Національного банку BankID стане платною

В Україні з 1 лютого система BankID НБУ буде платною.

Про це повідомили у Нацбанку, пишуть Факти.

Тарифи встановлюються Національним банком лише для учасників системи – банків та інших компаній, що надають комерційні послуги. Тобто тарифи не належать до користувачів – фізичних осіб.

Для абонентів, що приєдналися у статусі абонента — надавача послуг, які працюють виключно для надання некомерційних послуг, залишиться нульовий тариф.

«Також абоненти, які приєдналися до Публічної пропозиції Національного банку на укладання договору приєднання до Системи BankID НБУ у статусі абонента — постачальника послуг та/або абонента-ідентифікатора до 01 лютого 2022 року, оплату за послугу підключення до системи у відповідному статусі не будуть здійснюватися» , – йдеться у повідомленні.

З 1 лютого буде запроваджено такі тарифи на послуги Національного банку:
– підключення до системи абонента – 2500 грн;
– підключення до системи додаткового абонентського вузла – 2000 грн;
– Супровід підключеного до системи абонента – 600 грн щомісяця;
– обробка системою кожного успішного підтвердження електронної дистанційної ідентифікації між абонентом-ідентифікатором та абонентом – постачальником послуг (платником за цією послугою є абонент – постачальник послуг) – 0,10 грн.

Сьогодні Система BankID НБУ налічує 134 абоненти, у тому числі 39 банків-ідентифікаторів та 95 учасників — постачальників послуг.

Поділитись