В Україні викрили організаторів незаконного мобільного зв’язку до Д/ЛНР

В Україні викрили організаторів незаконного мобільного зв’язку до Д/ЛНР

Служба безпеки України викрила і блокувала протиправну діяльність організованої групи осіб, які сприяли роботі підконтрольних «Л-ДНР» операторів мобільного зв’язку «Феникс» і «ЛугаКом».

Про це сьогодні, 6 липня, повідомляє прес-центр СБУ. Оперативники спецслужби встановили, що організували нелегальний бізнес жителі Житомира та Києва.

«Вони, використовуючи спеціальне програмне забезпечення та телекомунікаційне обладнання, забезпечували підміну номерів абонентів. Таким чином зловмисники видавали міжнародний трафік псевдооператорів “Феникс” і “ЛугаКом” з території “Л-ДНР” і Російської Федерації за місцеві телефонні розмови українських абонентів. За висновком експертів, така діяльність завдавала шкоди репутації нашої країни як надійного міжнародного партнера в сфері організації зв’язку і захисту світових інвесторів», – повідомили в СБУ.

Під час обшуків правоохоронці виявили документи, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та майже 17 тис. пакетів операторів мобільного зв’язку України, які доводять протиправну діяльність.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж електрозв’язку).

Поділитись