В Україні створюють інтерактивну екологічну мапу

В Україні створюють інтерактивну екологічну мапу

Запрацювала інтерактивна екологічна мапа України, що об’єднає на одній платформі екологічні дані про стан водних ресурсів, атмосферного повітря та фінансів, завдяки проекту «Open Access» («Відкритий доступ»).

Ця система дає змогу в три кліки отримати зріз даних за роками, регіонами чи забруднюючими речовинами. Проект реалізувала група експертів під керівництвом українського аналітичного центру «Фундація «Відкрите суспільство», діяльність якого фокусується на забезпеченні доступу громадськості до державних даних. Проект співпрацює з Міністерством екології та природних ресурсів України та громадськими платформами, що зацікавлені в републікації екологічних даних, що дозволяє реалізувати ідею активної взаємодії бізнесу, громадянського суспільства і Уряду у сфері екологічної політики та захисту навколишнього природного середовища.

Протягом літа 2019 розробники та експерти будуть вдосконалювати систему, зокрема, тестуючи її можливості разом із громадськими активістами, обласними держадміністраціями, органами місцевого самоврядування, а восени 2019 планується повна інтеграція у загальнодержавну систему “Відкрите довкілля” (модуль адміністративних послуг та сайт системи у процесі розробки). В чому відмінність від інших проектів? Система працює як з державними даними, що відображають стан забруднення води та атмосферного повітря в Україні так і з альтернативними даними, що збираються громадськими мережами моніторингу довкілля. Окремо відображаються дані по екологічному податку, видаткам місцевих та обласних бюджетів, обсягам фінансування на природоохоронні заходи до районного рівня. До проекту можуть долучитися: Експерти у галузі охорони навколишнього природного середовища Екоактивісти

Експерти з відкритих даних IT-стартапери Журналісти, що цікавляться зеленими тематиками та роботою із відкритими даними Створення ГІС «Відкрите довкілля» стало можливим завдяки підтримці гранту від глобальної філантропічної організації Luminate, що є частиною Omidyar Group, пишет zt.20minut.ua.

Поділитись