В Україні спростили для дітей правила перетину кордону з Кримом

В Україні спростили для дітей правила перетину кордону з Кримом

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом пролягла формально адміністративна, але фактично – справжній кордон.

Таким чином у Херсонській області на так званому кордоні з Кримом досі працюють три контрольних пункту в’їзду / виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Вирішено дещо спростити правила в’їзду на кордоні Криму та Херсону для дітей.

Згідно з їхніми нововведенням діти до 16 років зможуть в’їхати до Криму в супроводі тієї особи, з яким він виїжджав з Криму. Для в’їзду в Крим достатньо присутності одного з батьків і вже нема потреби в нотаріально завіреній згоді другого батька.

Діти у віці від 14 до 16 років, які навчаються в навчальних закладах на підконтрольній Києву території України, зможуть перетинати пункти пропуску самостійно, без супроводу батьків або законних представників. Працівники Держприкордонслужби України на цих пунктах перевірятимуть факт навчання дитини в Єдиній державній електронній базі з питань освіти і надавати такій дитині дозвіл на виїзд з Криму на підставі його паспорта.

У липні набрала чинності постанова Кабінету міністрів України №474, згідно з яким кримчанам у віці до 16 років дозволили перетинати кордон без паспорта України. Тепер діти до 16 років можуть виїхати з анексованого Криму для оформлення внутрішнього і закордонного паспортів України, пред’явивши на пунктах пропуску свідоцтво про народження, а також паспорт того, хто його супроводжує.

Раніше виїзд з Криму дітей, які не досягли 16-річного віку, здійснювався при пред’явленні внутрішнього або закордонного українського паспорта або проїзного документа дитини в супроводі одного з батьків або інших законних представників, пише “Знай”.

Поділитись