В Україні сьогодні оберуть нового голову Верховної Ради

В Україні сьогодні оберуть нового голову Верховної Ради

Кандидатів на посаду спікера Верховної Ради п’ятеро, але ключовим вважається Руслан Стефанчук, його висунула правляча партія «Слуга народу».

Поки він перший заступник голови парламенту України. До недавніх пір також виконував обов’язки представника президента в Раді. Однак Володимир Зеленський в середу звільнив його від повноважень представника. Парламент вчора більшістю голосів відправив у відставку спікера Дмитра Разумкова. Він відразу повідомив пресі про перспективи своєї участі в президентських виборах і намір об’єднати навколо себе однодумців.

Раніше офіс президента України почав негласну підготовку відставки Разумкова. Його рішення направити на перевірку до Венеціанської комісії проект гучного закону про олігархів, особисто внесений в Раду Зеленським, викликав невдоволення глави держави. Президент днями сказав, що у нього до спікера мільйон питань. Разумков також критикував рішення Ради національної безпеки і оборони закрити в країні опозиційні видання і телеканали.

Разумков став спікером Верховної Ради в кінці серпня 2019 року. У цей період він протягом кількох місяців очолював партію «Слуга народу». До участі в парламентських виборах був політтехнологом і займався бізнесом.

Поділитись