В Україні розповіли про складну гуманітарну ситуацію через Росію

В Україні розповіли про складну гуманітарну ситуацію через Росію

Українська влада обговорює з представниками ООН план гуманітарної допомоги на 2020 рік.

Про це в інтерв’ю «Укрінформ» заявила міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда. За її словами, коли з трибуни Генеральної Асамблеї ООН вона розповідала про гуманітарне лихо на сході країни, в залі стояла тиша.

“Цифри і факти говорять самі за себе. Я сказала, що збройна російська агресія триває вже 2075 днів. За цей час загинули понад 13 тисяч громадян України, з них 3 345 мирних жителів, 172 – діти”, – уточнила Коляда.

При цьому вона вважає, що сьогодні Україна вже здатна вирішувати самостійно нагальні гуманітарні проблеми. Коляда додала, що українська влада намагається відійти від «патерналістського ставлення» до громадян, які постраждали в результаті військового конфлікту в Донбасі.

“Хочемо розвивати потенціал людей, що живуть в прифронтовій зоні – заохочуємо відкриття власної справи, перенавчання, займаємося питаннями психосоціальної адаптації. Розвиваємо центри стійкості для населення, що проживає в тій зоні. Ми міняємо філософію”, – зазначила міністр.

Поділитись