В Україні розповіли про «серйозний економічний шторм» в газовій і вугільній галузях

В Україні розповіли про «серйозний економічний шторм» в газовій і вугільній галузях

Генеральний директор «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко заявив в ефірі телеканалу «НАШ», що країна потрапила у важку економічну ситуацію, в якій з одного боку є газова проблема, а з іншого – вугільна, що створює видимий конфлікт між центральною і місцевою владою.

«У цьому році ми потрапили в такий серйозний шторм, де з одного боку газова проблема, а з іншого боку – вугільна. Це одна і та ж проблема просто в різних місцях по-різному відгукнулася, тому питання ціни і все це накопичилося, тому конфлікт є між центральною і місцевою владою, вирішити його теоретично можна, тобто компроміс повинен бути з двох сторін», – сказав Мартиненко.

Відзначається, що в ряді областей України почали оголошувати надзвичайну ситуацію через брак газу.

Раніше народний депутат від партії «Батьківщина» Олексій Кучеренко закликав готуватися до того, що Україна незабаром доведеться просити електроенергію у Білорусі. За словами політика, щоб запобігти відключення, необхідно буде вводити графіки і обмеження. Він припустив, що Києву доведеться почати «важкі» переговори про постачання електроенергії з Мінськом в січні.

Поділитись