В Україні розповіли про роль НАТО при «російському вторгненні»

В Україні розповіли про роль НАТО при «російському вторгненні»

Країни НАТО позитивно оцінили можливість постачання озброєння Києву у разі “російського вторгнення”, заявив український журналіст Юрій Бутусов.

Представники Альянсу заради аналізу ситуації у листопаді виїжджали в Україну, зазначив він у Facebook.

Наші союзники у листопаді провели аналіз можливостей української армії, зокрема з виїздом на місця. Головний предмет інтересу – реальна боєздатність військ у разі можливого вторгнення Росії. Захід оцінює це у практичних інтересах — чи доцільно здійснювати масштабне постачання озброєнь на Україну у разі вторгнення, — пояснив журналіст.

На його думку, Київ намагається показати Заходу, що зможе застосувати потрібне озброєння. Також у гіпотетичному конфлікті оптимальним варіантом для України стала б безпосередня участь авіації НАТО на стороні Києва, вважає Бутусов.

Звичайно, ключовим фактором, який багато що вирішив, є створення безпольотної зони силами авіації НАТО. Але заздалегідь такої політичної домовленості не вдасться досягти. Проте розгляд країнами НАТО сценарію постачання озброєнь у разі вторгнення – це серйозний крок уперед, – упевнений він.

Раніше стало відомо, що США постачають Україну зброєю з метою загострення російсько-українських відносин. Завдяки цьому «виверту» Вашингтон нібито стримує свого стратегічного суперника. Така думка висловлюється у статті, опублікованій на порталі новин армії Китаю China Military.

Поділитись