В Україні переселенцям і пенсіонерам дадуть гроші

В Україні переселенцям і пенсіонерам дадуть гроші

Київська влада виплатить одноразову допомогу 336 430 жителям столиці.

Від 280 до 500 гривень отримає 21 категорія населення: діти-­сироти, учасники Революції гідності, переселенці, праведники Бабиного Яру, репресовані, батьки загиблих військово­службовців, інваліди й пенсіонери, чиї пенсії не перевищують двох прожиткових мінімумів. Людям, які одночасно належать до кількох категорій, дадуть одну допомогу, але більшу.

У Львові по 1 тис. грн отримають 1367 осіб. Це громадяни, реабілітовані за законом “Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917–1991 років”. Крім ветеранів УПА, вони мають окремі доплати з міського бюджету.

Також Кабмін виділив із держбюджету 18,6 млн грн на одноразову допомогу членам сімей загиблих на Донбасі. І тим, хто отримав інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, отриманих під час участі в АТО. Члени сімей 11 загиблих отримають 13 млн грн. Ще 5,6 млн грн надійдуть 11 бійцям, які отримали інвалідність.

Уряд виділив додатково 5,4 млн грн одноразової допомоги для сімей двох загиблих на Донбасі та шістьох осіб, що отримали інвалідність під час участі в АТО, пише gazeta.ua.

Поділитись