В Україні не вистачає лимонів та гречки

В Україні не вистачає лимонів та гречки

Українцям розповіли, чому в країні не вистачає лимонів та гречки.

Голова Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook пише: Коли зараз ставлять питання щодо можливої нестачі продовольства в країні, то завжди відповідаю, що єдине, чого може не вистачити – це коштів. Але дійсно є продукти, яких не вистачає в країні: це лимон та гречка. Причина нестачі лимону – це підвищений попит під час пандемії на цей продукт, як за кордоном, так і у нас. А от як раз поставки падають, а на цьому тижні Туреччина закрила кордон для його експорту.  Що ж до гречки, то Росія та Казахстан заборонили її поставки на експорт, у тому числі в Україну. Також під великим питанням цибуля на фоні аналогічних дій країн, які останні два роки активно її нам продавали. Тому наша країна також не виключає обмеження поставок якоїсь продукції задля насищення внутрішнього ринка”.

Олексій Дорошенко додав, що внутрішній ринок для виробників цікавіше за поставки в інші країни, оскільки що у нас, що там платять за цю продукцію майже однаково.

“Але от обсяг продукції, яку можна продати в бідній країні, тобто у нас, не дає можливості великим компаніям розраховувати лише на попит з боку українців”, -= наголосив він.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись