В Україні назвали умови енергетичної незалежності України

В Україні назвали умови енергетичної незалежності України

Україні потрібно збільшити власний видобуток газу в країні на п’ять мільярдів кубометрів на рік (до 25 мільярдів).

Така умова для енергонезалежності країни назвав глава компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко в ефірі телеканалу «Україна 24».

Він також наголосив на важливості зниження неефективного споживання електроенергії. «Це дозволить Україні вийти фактично на рівень енергонезалежності, тобто ми не будемо імпортувати газ, ми навіть зможемо його експортувати в невеликих обсягах», – підкреслив Вітренко. Україна в цілому видобуває до 20 мільярдів кубометрів газу в рік при споживанні приблизно в 29,8 мільярда кубометрів.

Раніше Вітренко пообіцяв надавати на «Газпром» «максимальний тиск», а також не виключив подачу нових судових позовів. Вітренко має намір домагатися від компанії перенесення точок передачі газу європейським споживачам на кордон з Росією. Він також хоче, щоб «Газпром» не зловживав «своїм домінуючим становищем на ринку Східної і Центральної Європи».

Кабінет міністрів України в квітні звільнив минулого главу «Нафтогазу» Андрія Коболєва через незадовільну роботу компанії. Держдепартамент США був стурбований зміною керівництва.

Поділитись