В Україні можуть відкласти перепис населення

В Україні можуть відкласти перепис населення

Ідея цифрового перепису населення має право на існування, проте класичний перепис повинен бути. Наразі не зрозуміло, чи будуть у держави кошти провести його цього року.

Про це розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в інтерв’ю інтернет-виданню “UA-Times”.

“Є кілька сценаріїв реалізації. В тому числі, Дмитро Дубілет (ексміністр Кабміну) пропонував провести цифровий перепис. Він теж має право на існування. Але класичний перепис, про який говорять демографи та соціологи, повинен бути. Але це дійсно серйозні кошти. Я не готовий сказати, чи зараз держава, принаймні в цьому році, готова на це витрачати кошти. До того ж, його цикл підготовки достатньо довгий”, – зазначив Немчінов.

Міністр переконаний, що “вікно можливостей” для проведення перепису найближчим часом уже пропустили. “Для того, щоб провести перепис у 2020, навіть у 2021 році, ми в березні мали б запустити цей процес”, – підкреслив урядовець.

Водночас він розповів, що спілкувався з керівником Держстату Ігорем Вернером та переконаний, що тестова оцінка наявного населення була проведена “достатньо якісно і на цікавій основі”. При цьому, Немчінов додав, що похибка є достатньо суттєва, хоча і в межах статистичної.

“Тобто, оцінка наявного населення проведена достатньо добре. Це не знімає з нас питання повноцінного перепису населення. Це вимоги Організації Об’єднаних Націй. Це вимога правлячої партії”, – зауважив міністр, пише prm.ua.

Поділитись