В Україні масово вимикають гарячу воду для проведення гідравлічних робіт

В Україні масово вимикають гарячу воду для проведення гідравлічних робіт

В Україні влітку традиційно починається масове відключення гарячої води для проведення гідравлічних робіт.

План і терміни погоджує місцева влада. Однак, як показав досвід минулих років, період без води може затягнутися на довгі місяці. З 22 квітня і до кінця серпня по всій території країни українцям відключатимуть гарячу воду.

Гідравлічні роботи (випробування) — перевірка міцності мережі. Для цього ділянку відключають спеціальними заглушками і подають на неї певний тиск (вищий за робочий). Це дозволяє виявити “слабкі” місця і уникнути аварій під час опалювального сезону. У Києві гідравлічні роботи проводять з кінця квітня і до серпня. Райони відключають по черзі (графік затверджений КМДА).

“Тут важливіше виявляти і ліквідовувати у трубопроводі теплових мереж місця, які потенційно можуть стати аварійними, або в процесі подачі вищого тиску вже сталася аварія. Буває таке, що після гідравлічних робіт починаються ремонтні, але вони повинні проводитися за лічені години”, — розповідає експерт у сфері ЖКГ Денис Колядов.

Згідно з постановою Кабміну №151, додає юрист Олександр Плахотник, ремонтні роботи можна проводити не довше шести годин на добу. У Національній комісії у сферах енергетики і комунальних послуг уточнюють: в разі, якщо відключення триває довше, за кожну добу понад план місячна плата за комунальну послугу знижується на 3,3%, пише businessua.com.

Поділитись